CSN - HIDROMECHANIKA csigaszivattyúk önfelszívószivattyúk

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Műszaki adatok > Csigaszivattyúk
CSN TÍPUSÚ EXCENRIKUS CSIGASZIVATTYÚ CSALÁD
  
Leírás
Térfogatkiszorítás elvén, szeleprendszer nélkül működő szivattyú, mely alkalmas nehezen szállítható, nagy viszkozitású, szilárd részeket is tartalmazó anyagok szivattyúzása, akár szélsőséges körülmények között is. Számos területen bizonyította alkalmasságát, mint például: élelmiszeripar, sütőipar, konzervipar, vegyipar, építőipar szennyvízkezelés, olajipar, kútfúrás, biomassza hasznosítás, stb… Az igényelt folyadékszállítás függvényében különböző háznagyságban gyártjuk ezt a családot:
Szerkezeti felépítés
A két-bekezdésű, belső menettel rendelkező gumihengerben egy egy-bekezdésű fém csiga illeszkedik. A közöttük (a menet-interferencia miatt) kialakuló spirális kamra, a fordulat függvényében spirálisan halad előre, vagy hátra térfogatváltozás nélkül. A csigadugattyú, a forgó mozgása mellett egy excentricitásnyi rádiuszú hengerpalást mentén bolygó mozgást is végez, ezért kell a meghajtásba egy billenő kapcsolat-párt is alkalmazni. A kapcsolatok gumiharanggal vannak burkolva és kenőanyaggal kerülnek feltöltésre. A különböző konstrukciójú gumihengereknél megkülönböztethetünk:
gumi-metál sztátor fémcsőbe vulkanizált
(utolsó szám a fokozatszám)
max. 6 bar/fokozat
CSN -111,-113 5 m3/h-ig
CSN-211,-212 10 m3/h-ig
CSN-221 24 m3/h-ig
CSN-611,-612 45 m3/h-ig
CSN-621 80 m3/h-ig

hagyományos betétes gumihenger
(a kettősfokozat jele „D”)
max. 5 bar/fokozat
CSN-25 1,5 m3/h-ig
CSN-101 5 m3/h-ig
CSN-200 10 m3/h-ig
CSN-301 17 m3/h-ig
CSN-600 45 m3/h-ig

Tengelytömítés
A szivattyúkban alkalmazott tengelytömítés lehet, hagyományos zsinóros tömszelence, vagy csepegés mentes csúszógyűrűs tengelytömítés. A csúszógyűrűs tengelytömítés alkalmazásánál a hagyományos fix fejjel rendelkező főtengely helyett, úgynevezett oldható fejű főtengelyt kell alkalmazni a csúszógyűrűs tengelytömítés szerelhetősége miatt. Ilyenkor a billenő kapcsolatnak és a csigadugattyúnak is megváltozik a pozíciója, amit egyes típusoknál egy hosszabbító gyűrűvel kell kompenzálni. A szivattyúkat alapesetben hajtóműves motorral egységes alváza szerelve gumibetétes körmös tengelykapcsolóval felszerelve forgalmazzuk.
szorítóbilinccsel utánállítható sztátor
(csak kettősfokozat van)
max. 12 bar
CSNHD-4 1,4 m3/h-ig
CSNHD-5 5,4 m3/h-ig
CSNHD-22 10 m3/h-ig

Jelleg görbe
Szállítási paraméterek

Jelölés magyarázat


 
HIDROMECHANIKA Szövetkezet 1222 Bp. Nagytétényi út 96/a +3614246040 hidro@hidro.hu
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz